Dit zijn wij

Over het project

Wij zijn een groep mensen – onderverdeeld in 15 huishoudens – die een grote, statige en oude boerderij aan de rand van Arnhem in een duurzame woongemeenschap hebben omgevormd. Sinds de lente van 2019 wonen we er.

Over de deelnemers

Wij zijn een diverse groep en komen uit alle hoeken van Nederland. We zijn jong en oud en alles daartussen in. We zijn wetenschapper, docent, ondernemer, manager, ICT-er, muzikant, business analist, adviseur en nog veel meer. Wij delen eenzelfde visie, ambitie én energie om de wereld een beetje mooier te maken.

Kimo, Djai & Christanne

Kimo (1985), zijn zoon Djai (2011) en Christanne (1992) wonen in de oorspronkelijke boerderijwoning. Kimo is een open en directe verbinder. Hij houdt van drummen en zelfvoorzienendheid. Als onderzoeker verbetert hij voedselsystemen en sluit nutriëntenkringlopen; zelf gebruikt hij zijn urine als bemesting. Christanne weet veel van planten en duurzame kleding, ook vindt ze koken en bakken erg leuk. Ze heeft een milieukundige achtergrond en overweegt een carrière als docente. Djai is gek op mineralen en cactussen, ook leeft hij zich lekker uit bij rugby.

Sabine, Frank, Daphne & Fiona

Sabine (1987) kwam uit het westen en Frank (1984) kwam uit het oosten van het land. Ze ontmoetten elkaar in het midden, Wageningen, en uit die spectaculaire samenkomst zijn onder andere dochters Daphne (2015) en Fiona (2018) ontstaan. Met Arneco maakten ze hun huisje, boompje, beestje (lees: woongemeenschap, monumentale plataan en egelschuilplaatsen) compleet. Sabine is ambtenaar en Frank zit in de ICT, en dit maakt ze het meest sexy koppel van Arneco. Samen dromen ze van sociaal en dier- en milieuvriendelijk leven.

Suzanne, Harmen, Juno & Tiber

Harmen (1977) en Suzanne (1983) kwamen uit Utrecht en hebben twee kinderen, dochter Juno (2012) en zoon Tiber (2016). Zij meet de impact van maatschappelijke organisaties en hij is meester op een basisschool in de buurt. Ze houden van binnen (boeken, filmpjes, theater, met vrienden aan tafel of met lego en barbies op de grond) en buiten (wandelen, kamperen, roadtrippen, betrokkenheid bij wijk en wereld). Met samenleven aan de Huissensedijk combineren ze hun favoriete ‘binnens’ en ‘buitens’.

Bianca

Bianca (1979) is na lange tijd wonen in het centrum van Arnhem onlangs weer teruggekeerd naar haar roots in Arnhem-zuid. Bij Arneco heeft zij haar woondroom kunnen realiseren: wonen in het groen, maar wel in de stad in een klein, duurzaam huisje en tevreden zijn met genoeg, omringd door gelijkgestemde, leuke mensen. Naast haar kantoorbaan als business analist zorginkoop bij a.s.r. heeft zij haar eigen praktijk voor lichaamsgerichte coaching. Verder wordt ze heel erg blij van yoga, wielrennen, wandelen en veel gezelligheid met vrienden en familie en geniet ze van het prachtige uitzicht, het eten uit eigen tuin en samen verhalen vertellen rond het kampvuur.

Kenneth, Anke & Nikolai

Kenneth (1976), Anke (1978) en Nikolai (2021) zijn in het najaar van 2022 op Arneco komen wonen. Voor hen is dit een droom die uit komt! Oorspronkelijk uit Denemarken (Ken) en Limburg (Anke), waren ze na jaren Amsterdam klaar voor meer duurzaam, meer verbonden en meer buiten wonen.

Anke werkt als coach en trainer met als focus connectie, en ze heeft een passie voor inter-menselijke dynamieken. Ze is erg nieuwsgierig en is naast ondernemer ook heel graag mama. Ze geniet van tuinieren, echt verbinden met mensen, epic fantasy boeken lezen en genieten van het nu. Ken is strateeg bij een tech start-up en bouwt digitale communities voor merken. Hij is een gepassioneerd fietser, meditator en plantaardig eter, en houdt van metal, non-dual filosofie, ukelele spelen en papa zijn van Nikolai. Nikolai is de allerleukste dreumes en houdt momenteel van kleine steentjes, bosbessen, leren lopen en full-body wiebelen.

foto Sam en Sanne

Sanne, Sam, Lars & Nolan

Sanne (1989) helpt nieuwe woongemeenschappen als CPO begeleider en Sam (1986) is procestechnoloog. Duurzaamheid en zelfstandigheid zijn gezamenlijke drijfveren om te wonen bij Arneco. Sam voegt daar ‘experiment’ aan toe, want ‘het leven is een groot experiment, het liefst zonder duidelijke hypothese’. Dit uit zich in uitputtende sporten, bergen opklimmen en wildkamperen. Sanne – pragmatisch idealist en voorvechter van dierenwelzijn – voegt daar ‘optimisme’ aan toe, maar wel ‘met de juiste dosis naïviteit’.

caco bas

Caco

Caco (1967) is een duizendpoot. Ze deed conservatorium, meubelvakschool en promoveerde bijna in de culturele antropologie. Omdat ze iets goeds voor de wereld wilde doen, maakte ze de stap naar de ngo-wereld. Ze werkte voor Amnesty, COC en Greenpeace. Nu werkt ze voor Stichting de Vrolijkheid op het AZC in Arnhem. Ook is ze productieleider bij het Arnhemse muziektheatergezelschap De Plaats. Caco speelt contrabas, o.a. in een salsaband en wandelt veel in haar vrije tijd. Arneco is een droom die uitkomt: eigen energie opwekken, groenten verbouwen, weinig tot geen afval produceren en samen spullen delen en leven.

Suzanne, Marcel, Zara & Wieke

Marcel (1976) en Suzanne (1979) combineren werk en privé in hun gezinshuis. Ze hebben twee dochters, Zara (2004) en Wieke (2009) en drie kinderen die voor langere tijd bij hen wonen. Hun motto en ideaal: ‘ieder kind moet op kunnen groeien in een gezin’. Naast het gezinshuis delen ze een voorliefde voor wandelen, fietsen, kamperen, muziek en gezelschapsspelletjes. Ze benaderen mensen met warmte en openheid en staan ’vrij en nuchter’ in het leven.

Rinus

Rinus (1960) typeert zichzelf als creatief, hulpvaardig, handig, sociaal en een tikkeltje eigenzinnig. Is van oudsher grafisch vormgever en zijn creativiteit en klustalent is te bewonderen in alle bouwhoeken en technische gaten. Voor Rinus is Arneco ‘een duurzame leerschool waarbij veel te ontdekken valt over samenwerking en krachtenbundeling’. Hoera.

Piet

Piet (1952) woonde en werkte op een biologisch dynamische tuinderij in de Flevopolder en heeft een uitgesproken voorkeur voor ‘kleinschaligheid’. Naar eigen zeggen was hij toe aan een nieuwe uitdaging in zijn leven. Onze vruchtbare moestuin is het resultaat.

Lieke

Lieke (1986) werkt in de zorg met jongeren met een verstandelijke beperking. Naast dit werk volgt ze een opleiding tot systemisch coach met de hond als spiegelcoach. In haar vrije tijd gaat ze regelmatig op pad met camperbus en hond Ollie: avonturen beleven, wandelen, kampvuurtjes bouwen en genieten
van de natuur. Het wonen bij Arneco is een dream come true: samenleven en samen leren, gebruikmakend van ieders talenten. Ze wil meebouwen aan een plek met een goede balans in het samenleven met de natuur en de dieren om ons heen. Ze geniet met volle teugen.

Esther, Paul & Elianne

Esther (1984) is een eigenwijze milieukundige met talenten voor zowel op het droge (shiatsumasseur) als in en onder water (zwem- en zeilles en duiken). Paul (1985) is een creatief coach en een trainer met een voorliefde voor techniek die duurzaamheidsadviezen geeft en doceert aan het HBO. Samen met Elianne (2018) delen ze een eigen huis, en bouwen graag verder aan onze gezamelijke plek.

Paulien

Paulien is een ‘local’. Ze komt uit Arnhem en is gek van tuinbouw. Jarenlang stond zij voor de klas op een basisschool in de buurt. Zelf heeft ze ook twee kinderen, maar die hebben reeds het nest verlaten.

Arlette, Henk-Jan, Simea & Abel

Arlette (1968) werkt in Utrecht bij het NIP en Henk-Jan (1971) is ICT-er in de zorg, geeft lichaamsgerichte psychotherapie en theaterlessen en is vader van Simea (2004) en Abel (2006). ‘Bewustzijn’ en ‘verbinding’ zijn kernwoorden voor haar, ‘natuur’ en ‘natuurlijkheid’ voor hem. Beide genieten van samenleven (‘samen ben je meer dan alleen’) in een groene omgeving.

Egon Moniek Lieven Nema

Moniek, Egon, Nema & Lieven

Egon (1975), Moniek (1974), Lieven (2008) en Nema (2010) hebben het erg naar hun zin met allemaal fijne buren, een groen paradijs met monumentale bomen en een heerlijke moestuin. Niets lekkerder dan zelf je groentes oogsten en ze ’s avonds in het zonnetje buiten oppeuzelen. Moniek houdt van bewustzijns- en cirkelwerk en Egon van het betere online speurwerk en inheemse plantjes. Lieven noemt zichzelf een sociale nerd en Nema maakt het liefst alles zelf.

Pin It on Pinterest

Share This