Arneco nieuwsbrief # 2

Print

01_Woonhuis

Dit is de 2e Arneco nieuwsbrief. De vereniging Arneco is begin 2016 opgericht door een groep mensen die samen een grote, oude boerderij aan de rand van Arnhem wil verbouwen tot een groene, duurzame woongemeenschap voor 15 huishoudens.


Volle bak

Wow, alle huizen zitten vol! Maar omdat omstandigheden zomaar kunnen veranderen en we niet in de toekomst kunnen kijken, hebben we een wachtlijst aangelegd. Wil je eens komen kijken en heb je interesse in een plek op de wachtlijst, neem dan contact met ons op. De eerstvolgende informatiebijeenkomst vindt waarschijnlijk na de zomer plaats.


Koopfeest

Zaterdag 28 mei was het feest aan de Huissensedijk 32. De tuin in bloei, het gazon gemaaid, de schuur opgeruimd, de houten bar geopend: samen proostten wij op de officiële aankoop van het pand en de grond eromheen. Het werd een mooie avond met terug- en vooruitblikken, al dan niet gegoten in een lied of gedicht.


Burenborrel

Op zondag 28 augustus organiseren we een informatiebijeenkomst voor belangstellende buren en omwonenden. We zullen hen rondleiden op de boerderij en vertellen wat er allemaal gaat gebeuren de komende tijd. Onder het genot van een hapje en een drankje hopen we informeel kennis te kunnen maken met onze toekomstige buren. Zij zullen rond 17 juli een uitnodiging in de brievenbus ontvangen met informatie over deze bijeenkomst.


Architect in actie

Eind april nodigden we vier architectenbureaus uit om hun plannen te pitchen. Een duurzaam profiel hadden ze allemaal, maar wie was het beste in staat de bonte verzameling individuen te leiden naar een ontwerp waarbij iedereen zich thuis zou voelen? We kozen uiteindelijk voor architectenbureau Orga. Het bureau heeft zich gespecialiseerd in ‘passief bouwen’ en werkt zoveel mogelijk met natuurlijke, hergroeibare en lokale materialen (zoals hout). Een passief huis wordt niet verwarmd met een CV-ketel die actief water en lucht verwarmt, maar maakt optimaal gebruik van de warmte van de zon en zelfs die van je eigen lichaam.
De jongens van Orga hebben met ons allemaal persoonlijke gesprekken gevoerd en zijn hierna aan de slag gegaan met het ontwerp. Wij proberen hen zo goed mogelijk aan te sturen met ons ‘Plan van Eisen’ dat gaandeweg steeds concreter wordt. Ons huis komt in zicht!


Zomerhuis

Wie al eens is komen kijken aan de Huissensedijk 32 weet: het is er prachtig maar ook een bende. Dat betekent dat we deze zomer veel moeten opruimen, bruikbare materialen verzamelen, afval verwerken, etc. Om het terrein klaar te maken voor de bommenrapers en sleuvengravers van de gemeente, hebben we inmiddels flink wat werk verricht. Gelukkig scheen de zon, was de vibe vrolijk en de potluck-lunch weer heerlijk.
Ook zullen we deze zomer composttoiletten bouwen zodat alle klussers en kampeerders zich duurzaam kunnen ontlasten, liefst met uitzicht over de paardenweide.

Print

Inschrijven voor de Arneco nieuwsbrief

Print

Pin It on Pinterest

Share This