Arneco nieuwsbrief # 1

Print

NBr01_Achterkant boerderij

Dit is de eerste Arneco nieuwsbrief. De vereniging Arneco is begin 2016 opgericht door een groep mensen die samen een grote, oude boerderij aan de rand van Arnhem wil verbouwen tot een groene, duurzame woongemeenschap. Door onze kennis en ervaringen te bundelen willen wij een inspirerend voorbeeld zijn van een zelfvoorzienende en energieneutrale woongemeenschap van ongeveer 15 huishoudens.


 Koopcontract getekend

NBr01_Ondertekening voorlopig koopcontract

Vrijdag 5 februari is het koopcontract getekend! Het bestuur van Arneco en de voormalige eigenaar van het pand hebben hun handtekening onder deze overeenkomst gezet. Groen licht voor de vereniging. Op naar nog meer groene lichten…


Kennismaking met elkaar

NBr01_Beeldvorming architectuur

De vereniging is inmiddels uitgebreid naar 21 leden. Het is een diverse groep mensen tussen 0 en 70 jaar, waaronder o.a. wetenschappers, docenten, ondernemers, schrijvers, muzikanten, adviseurs en gepensioneerden. In februari kwamen we samen op ecoboerderij de Vlierhof. Tijdens het weekend werd vergaderd over woonwensen, financiële kaders en de organisatie van Arneco. Gelukkig namen we ook de tijd voor creatieve brainstormsessies: een glijbaan vanaf het dak, een balustrade aan de voorgevel, een duurzame viskwekerij op zolder… Niets was te gek. Het was leuk én nuttig om alle leden op deze manier te leren kennen. Op www.arneco.org vind je een korte introductie van de huidige leden.


Toekomstige bewoners gezocht

NBr01_Voorkant boederij schuren

We zitten nog niet vol! Er zijn nog wooneen-heden vrij voor 2 à 3 meerpersoonshuishoudens. Voor éénpersoonshuishoudens kunnen we een plek reserveren op de wachtlijst. Loop je warm voor dit mooie woonproject en kun je je op korte termijn committeren aan de vereniging? Op onze website lees je hoe je je kunt aanmelden. Heb je vragen die de website niet beantwoordt, neem dan contact op met Sanne Raes van de commissie Werving via .


Nestkasten voor vleermuizen

NBr01_Ophangen mussennestkast

In de oude schuren van de boerderij huist een beschermde vleermuisfamilie. En een kerkuil! De Nederlandse Flora en Fauna wet schrijft voor dat bij sloop- en verbouwingswerkzaamheden alternatieve nestruimte moet worden georganiseerd voor deze mooie beestjes. Laten wij nou net een timmerman in ons midden hebben, die een stel prachtige nestkasten in elkaar heeft gezet.

Print

Inschrijven voor de Arneco nieuwsbrief

 

Print

Pin It on Pinterest

Share This